دکتر علی محمدی پور - با محوریت اقتصاد و صنعت (2)

چکیده مقالات علمی پژوهشی در تخصص اصلی آقای دکتر _ علوم اقتصادی (از 2019 میلادی تاکنون)

دکتر علی محمدی پور - با محوریت اقتصاد و صنعت (2)

چکیده مقالات علمی پژوهشی در تخصص اصلی آقای دکتر _ علوم اقتصادی (از 2019 میلادی تاکنون)

دکتر علی محمدی پور  - با محوریت اقتصاد و صنعت (2)

Email: Dr.ali.mohammadipour@gmail.com
Email: Dr.ali.mohammadipour@pnu.ac.ir
Email: mohammadipour@iaut.ac.ir
Weblog: Dralimohammadipour.blog.ir
Sec.Weblog: Drmohammadipour.blog.ir
Weblog 1: Dralimohammadipour1.blog.ir
Weblog 2: Dralimohammadipour2.blog.ir
Weblog 3: Dralimohammadipour3.blog.ir
Weblog 4: Dralimohammadipour4.blog.ir
Web of Science R. ID: GNP-5054-2022
https://researchid.co/mohammadipour
www.linkedin.com/in/dralimohammadipour
Orcid.org/ 0000-0001-8294-5689
Scopus Author ID: 55369543000

آخرین مطالب

۲ مطلب در فروردين ۱۴۰۰ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

 

فارغ التحصیلی دکتر علی محمدی پور در مقطع دکتری تخصصی با رتبه اول و معدل کل 20

 

آقای علی محمدی پور در مقطع دکتری تخصصی در رشته علوم اقتصادی با رتبه اول و معدل 20 (از 20) طی تابستان سال 1399 فارغ التحصیل گردید. ایشان در سال 1388 در مقطع دکتری تخصصی پذیرش شدند که در آن مقطع زمانی، تحصیلات وی ناتمام ماند. سپس ایشان از سه دانشگاه معتبر خارجی برای دکتری تخصصی پذیرش گرفتند، ولیکن بنا به دلایلی، نقل مکان ننمودند. مجدداً از سال 1394 برای ادامه تحصیل در ایران اقدام نموده و دوباره در آزمون رسمی، پذیرش شدند.

موضوع تز دکتری ایشان بسیار قوی و بالاتر از سطح دانشگاه­های کشور، تدوین گردید که این موضوع قبلاً در یکی از دانشگاه­های جمهوری چک مورد پذیرش واقع شد، ولیکن در پی بحران اقتصادی 2011، امکان ارائه سوبسید کامل مهیا نشد... این مطالعه با استفاده از جمعگر­های هفتایی ابتکار خاصی در سیستم معادلات پویای تصادفی در بر داشته و با ایجاد طیف گسترده­ای از حداکثرسازی و حداقل­سازی(بعضاً در سه سطح)، نتایج بسیار کاربردی نیز ارائه می­نماید از جمله: آنالیز شوک­های قیمتی نفت، گاز طبیعی، بنزین، گازوئیل (و سایر حامل­های انرژی) بر تورم، رشد اقتصادی و سایر شاخص­های اقتصاد کلان ایران.

با توجه به غنای علمی تز دکتری آقای محمدی­پور، تاکنون 7 مقاله از پایان نامه دکتری ایشان استخراج گردیده و مقالات متعددی نیز قابل استخراج می­باشد. از جمله مقالات مستخرج: پذیرش و چاپ 3 مقاله علمی پژوهشی در فصلنامه­ های مورد تایید وزارتین در ایران به ترتیب در تابستان 1399، تابستان 1400 و پائیز 1400، چاپ یک مقاله ISI دارای ضریب تاثیر در ژورنال کره­ ای در سال 2018، چاپ یک مقاله اسکوپوس (نمایه استنادی Elsevier) در ژورنال هندی در ژوئن سال 2021 و نهایتاً دو مقاله ISI در مرحله اصلاحات قرار گرفته است. همچنین ایشان در تخصص اصلی خود در طیف گسترده­ای از کنفرانس­های ملی و بین المللی بعنوان داور و یا کمیته علمی فعالیت دارند که شرح کامل آنها در رزومه درج شده است.

  • دکتر علی محمدی پور
  • ۰
  • ۰

 

 

بررسی ابعاد توسعه در ایران

با استفاده از طراحی شاخص های ترکیبی: CIs

 

 

دکتر علی محمدی‌پور

 

 

مقاله حاضر طی سالهای 1398 و 1399 تهیه گردیده و  برای داوری به فصلنامه علمی پژوهشی پژوهش های رشد و توسعه اقتصادی (با ضریب تاثیر 1/50و درجه Q1) ارسال گردیده که بعد از اعمال اصلاحات داوران محترم، در مورخه 1400/06/28مورد پذیرش نهایی قرار گرفت و از آن تاریخ به صورت الکترونیکی در سایت رسمی فصلنامه - قسمت مقالات آماده انتشار، قابل مشاهده می باشد. همچنین مقرر گردیده بعد از صفحه آرایی در شماره 48، سال دوازدهم، پائیز 1401 در همین فصلنامه به چاپ برسد.

 

 

چکیده:

مطالعه حاضر به دنبال بررسی عملکرد شاخص­های کلان اقتصاد ایران طی برنامه­ های ششگانه توسعه اقتصادی بوده تا بتواند دستاوردهای حاصل از برنامه ­ها را مقایسه و رتبه ­بندی نماید. بر مبنای بازنگری اساسی در گزارش توسعه انسانی 2010 سازمان ملل متحد(تا 2019) و دستورالعمل­ های تولید شاخص­ های ترکیبی کمیسیون اقتصادی سازمان ملل متحد برای اروپا (2019)، رویکرد بکارگیری شاخص ­های ترکیبی (با طراحی 6 بُعد از توسعه در قالب 24 متغیر از منابع داخلی و خارجی)، استفاده شده است. نتایج مطالعه بیان می­دارد برنامه­ های اول تا چهارم در مسیر بهبود قرار داشته ­اند، ولیکن تشدید تحریم ­های همه‌ جانبه آمریکا و در راستای جنگ ارزی علیه ایران، وقوع تحریم بانک مرکزی و تحریم خرید نفت از ایران در بهمن 1390(سال اول برنامه پنجم)، باعث کاهش چشمگیر شاخص ملی توسعه اقتصادی-اجتماعی در سال 1391 گردیده، بطوریکه میانگین این شاخص برای برنامه پنجم از متوسط برنامه اول، نیز کمتر شده است. مدیریت شرایط تحریم ­ها و پیاده­ سازی منسجم استراتژی اقتصاد مقاومتی طی اوایل برنامه ششم باعث تقویت شاخص مذکور گردیده ولیکن مدیریت بحران کرونا می­ تواند جایگاه واقعی­ تر برنامه ششم را مشخص نماید. مطابق نتایج تحلیل حساسیت، برنامه­ های چهارم و سوم بعنوان موفق­ ترین برنامه ­های توسعه­ ای و همچنین برنامه­ های پنجم و اول با ضعیف ­ترین عملکرد، متمایز گردیده­ اند.

 

کلیدواژه‌ها: شاخص ­های ترکیبی، برنامه­ های توسعه اقتصادی اجتماعی فرهنگی، شاخص ملی اقتصادی اجتماعی توسعه، اقتصاد مقاومتی و بحران کرونا.

 

طبقه‌بندی JEL : O20، C43، O11.

  • دکتر علی محمدی پور